Sommerfest på onsdag d. 20. juni

Sæsonafslutningen fejres på musikskolen

Efter endnu en stor sæson på Slagelse Musikskole, hvor det konservatorieforberedende treårige forløb, Musikakademiet Slagelse, blev født og gjorde klar til at optage sine første 12 elever til august 2018,Flakkebjergs Symfoniorkester blev udvidet med endnu en klasse, Baggesenskolen fik brassband i nye 5. klasser, hele 15 skoler fik besøg af musikskolen under skolekoncertturnéen i marts, elever fra musikskolen og Slagelse Garden vandt talentpriser indenfor sangskrivning og klassisk musik og forårskoncerten i Vemmelev Hallen fejrede 1968 med en fyldt sal, er det nu tid til at runde 17/18-sæsonen på Slagelse Musikskole af. Det sker selvfølgelig med en stor sommerfest på Sct. Pedersgade 18 i Slagelse på onsdag d. 20. juni fra kl. 17.00-21.45. 

Årets program fylder fire scener

Elevtilslutningen til sommerfesten har igen i år været overvældende, hvorfor programmet fylder hele fire scener i over fire timer. Kommunikationsmedarbejder, Mette Morgen, fortæller: ”Sommerfesten er hvert år ganske særlig for os. Det er jo koncerten, hvor vi virkelig kan vise hinanden, hvor langt vi er kommet med musikken gennem et helt års undervisning – og så siger vi både på gensyn og farvel til hinanden efter koncerten. Nogen stopper efter sæsonen og sammenspilshold går i opløsning, men nye kommer heldigvis til i den nye sæson. Så det er faktisk en koncert med ret mange følelser for os alle.”

De fire scener til sommerfesten har hver deres særlige program, så der er mulighed for at opleve musik i alle genrer, spillet af elever i alle aldre. På Friluftsscene i skolegården spiller bands fra musikskolen og Kunsttalentklassen fra Skælskør Skole koncerter. På Kammer- og Ensemblescenen spiller blandt andet musikskolens mindste elever, de ældste talentelever, folkemusikgruppen ”Folks”, strygerensemblet, ”Guitarrødderne”, ”De Gyldne Blæsere” og en harpefest er også på programmet.

Bandet ”Pöl”, der i dag består af Talent- og MGK-elever, giver kl. 20:00 deres allersidste koncert sammen på Friluftsscenen. Bandet har eksisteret i over otte år, men med sæsonafslutningen følger efterskole- og højskoleophold, og derfor opløses bandet. Det er ikke helt uden følelser, at bandet nu må sige farvel til hinanden. Pelle Nyhuus og Tobias Mikkelsen er bandets første medlemmer og har altså spillet sammen i otte år. Pelle, der i dag er MGK-elev, og Tobias, der er på Talentlinjen, kender efterhånden hinanden rigtig godt både i og uden for musikken. Pelle fortæller: “De kloge siger, hvis man har været venner med en person i mere end 5 år, er man venner for livet. Det slutter måske her for Pöl -  for nu i hvert fald - men lige meget hvad, har det været det hele værd, for vi har i musikken fået venner for livet. 

Slagelse Garden åbner hele sommerfesten med en tattoo kl. 17.00 på plænen bag musikskolen, og herefter følger koncerter i en lind strøm på de fire forskellige scener. Musikken slutter først kl. 21.45, hvor den rytmiske talentlinje spiller deres gallaprogram – for mange af talentlinjeeleverne siger også farvel til musikskolen, deres lærere og de kammerater, som de har fået i musikken. Heldigvis er de enige om, at de holder fast i både musikken og venskaberne, selvom de flyver fra musikskolereden. 

Sommerfesten på onsdag d. 20. juni er med fri entré og i baren sælges øl, vin, vand og kage. Den medbragte madkurv kan nydes på plænen eller på bænkene foran friluftsscenen i skolegården.

Programmet for aftenens koncert, ses lige her: /media/14403273/sommerfest-programmet.pdf (pdf - nyt vindue)

 

Siden er sidst opdateret 21. september 2018