Forårskoncerten i Vemmelev Hallen

Den travleste uge på musikskolen

Sammenspilsuge er gået i gang, og det betyder, at der kun er seks dage til den største koncert i musikskolens årskalender; nemlig forårskoncerten! For alle vores elever, så kan planen for sammenspilsugen ses lige her. (pdf - nyt vindue) 
* Se planen for lydprøverne på fredag d. 20. april og mødetider på lørdag her.  (pdf - nyt vindue)

Årets tema tager os på en rejse tilbage i tiden

Sidste år tog musikskolens elever publikum en tur med rundt i folkemusikken, hvilket bragte os på en stor jordomrejse. I år rejser vi præcist 50 år tilbage i historien til en tid, som i den grad har sat sine spor i vores verden og i den musik, vi hører i dag – og altså også spiller på Slagelse Musikskole. For 1968 er ikke bare et årstal. Det er en helt særlig ånd. En ånd som Slagelse Musikskole forsøger at genskabe, når de lørdag eftermiddag spiller musikken fra den tid, hvor ungdommen gjorde oprør, Beatles-drengene blev langhårede, den klassiske musik improviserede og popmusikken fik scoret sig en hovedrolle på radiostationerne. 

50 års jubilæum for den kulturelle frigørelse

1968 har i år 50 år på bagen, men minderne og associationerne fra de glade 60’ere er ikke gået i glemmebogen. For mange står det stadig soleklart, at 1968 var året, der i særdeleshed ændrede verden. En tid, hvor der blev gjort oprør mod de forstenede autoriteter både politisk og kulturelt. En tid hvor alt der stod fast, blev forsøgt opløst for at blive nyt og bedre. Tiden hvor der blev sat flere spørgsmålstegn end punktummer. Med hippier, psykedelisk progressiv rockmusik, ungdomsoprør, venstreorientering, kollektiver, blomsterbørn, seksuel frigørelse, hash og økologi-på-mode er 1968 et årstal, hvor historierne står i kø for af blive fortalt. På Slagelse Musikskole er det selvfølgelig i særdeleshed musikkens historie, der lørdag d. 21. april bliver fortalt i Vemmelev Hallen. Især bliver populærmusikken fra ’68 og årene derefter præsenteret. Den folkekære John Mogensens hjerte vil slå, der synges ”Hey” til Jude sammen med Beatles-drengene og skuden, ja den kan også stadig gå – især når den holdes i gang af 12 messinginstrumenter. 

Blomsterskjorter, kassebukser og de pastelfarvede kjoler luftes i Vemmelev Hallen

Eftermiddagens koncert er fordelt på hele tre scener udstyret med professionel lyd og lys. Elever og lærere er klar til at bringe den ægte ’68-stemning til live, og derfor er der selvfølgelig ikke sparet på hverken de blomstrede skjorter, kassebukserne eller miniskørterne. Musikskolens kommunikationsmedarbejder fortæller: ”Heldigvis går moden lidt i ring, så de fleste unge oser allerede i dag lidt af 60’er-stemning i deres påklædning, så det bliver ikke svært at skabe et autentisk univers. Vi opfordrer selvfølgelig også publikum til i deres påklædning at være med i tidsrejsen. Det kunne være så fedt at få skabt et samlet visuelt udtryk, der bare skriger af 60’erne. ” 

Forårskoncerten i Vemmelevhallen er en LIVE koncertoplevelse, som man absolut ikke bør gå glip af.

Entrébilletter koster blot 50 kr. - men der er gratis adgang for musikskolens elever og alle børn under 12 år.

Siden er sidst opdateret 29. april 2018