Optagelsesprøve

Sådan foregår det

Optagelsesprøven afholdes i en afslappet atmosfære i vore egne lokaler, hvor der forefindes flygel (2 stk.), baggear og trommesæt. Du er selv ansvarlig for at medbringe, hvad du iøvrigt skal bruge.

Du bliver mødt af et panel af professionelle musikere og lærere med tilknytning til konservatoriet og til Musikakademiet Slagelse. 

Ved prøven vil vi gerne høre dig spille (synge, hvis du er sanger) to numre/stykker forskellige i genre/karakter eller tempo (samlet varighed max. 10 minutter). 

Sammenspillet er en vigtig del af prøven - derfor skal mindst det ene nummer/stykke være med én eller flere medspillere.

Efter dit eget program prøves du i en vejledende prima vista. Denne vægtes ikke i bedømmelsen, men giver os et indtryk af dit nodekendskab, så vi ved, hvad vi skal arbejde videre med, mens du går på MAS. 

Udover din indstuderede del på hovedinstrumentet bliver du prøvet i imitation (for instrumentale rytmiske ansøgere), eftersyngning, akkordhøring (3-4 klange, dur/mol) og rytme/puls (efterklap). 

Efter en kort votering er der en snak med censorpanelet, hvor du får resultat af prøven og vejledning fra censor. 

Du vil modtage en mail fra Musikakademiet Slagelse med svar medio juni med svar på, hvorvidt du er blevet optaget.

Har du uddybende spørgsmål til optagelsesprøven, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. 

Tlf.: 58 57 55 80
musikskolen@slagelse.dk

Har du tilmeldt dig optagelsesprøven på MAS inden 1. april? 

Optagelsesprøverne i 2019 afholdes i maj på Slagelse Musikskole. Tilmeldingsfrist til optagelsesprøven er 1. april.  Har du spørgsmål til din tilmelding, er du meget velkommen til at kontakte os. 

 

Siden er sidst opdateret 28. august 2018