S-linjen - konservatorieforberedende tilbud

Er du vores næste musiknørd?

 

Se også S-linjens hjemmeside (nyt vindue)

Velkommen til Slagelse Musikskoles S-linjen – et intensivt tre-årigt konservatorieforberedende tilbud med hovedfag, sammenspil, bifagsklaver, teori, hørelære, SSB, musikhistorie (kun for de klassiske) og kor. Tilbuddet er for dig som er mellem 15-25 år og som vil musikken og f.eks. drømmer om at komme på konservatoriet. På S-linjen undervises du ca. 3-4 lektioner om ugen. Der er 12 pladser pr. årgang.

”S” står for skills, som forklarer det håndværksmæssige fokus på netop denne linje – der arbejdes med grundlæggende musikalske og instrumentfaglige værktøjer på et højt fagligt niveau.

S-linjen er både for rytmiske og klassiske elever og undervisningen varetages af professionelle musikere med stor undervisningserfaring.

  • Den rytmiske talentlinje har deres sammenspil, teori og bifagsklaver om tirsdagen (2023-24).
  • Den klassiske talentlinje har deres sammenspil og teori om onsdagen (2023-24).
  • Vokalværksted finder sted om onsdagen.

Undervisningen foregår på Slagelse Musikskole, Sct. Pedersgade 18 og herfra skal S-linjen blive en del af musikmiljøet i Slagelse Kommune.

Prisen for at gå på S-linjen i sæson 2022-23 er 7050 kr. fordelt på 10 rater á 705 kr.. Prisen bliver indexreguleret for hver ny sæson af Slagelse Kommune.

Slagelse Musikskole har i mange år haft MGK-undervisning og har derfor lærere tilknyttet med passende fagligt niveau og know-how og nu har vi fået mulighed for, at tilbyde et forløb lokalt til dem der virkelig vil musikken – vi glæder os til at se jer! For yderligere information kontakt Mads Otzen på maota@slagelse.dk eller på 25 36 37 59.

 

Optagelsesprøver

Finder sted i juni.

  • Rytmisk linje - koordinator Anders Westfall
  • Klassisk linje - koordinator Lissi Rasmussen

 

Optagelse/tilmelding 2024-25:

Åbner for tilmelding i foråret 2024. Når du har tilmeldt dig optagelsesprøven, vil vi kontakte dig og aftale nærmere.  

Tilmelding til S-linje-optagelsesprøver foregår her på hjemmesiden – se link i infobox eller ring på telefon 58 57 55 80.

 

Ved optagelsesprøven vil vi gerne høre dig spille (synge, hvis du er sanger) to numre/stykker af forskellig genre/karakter eller tempo (samlet varighed max. 10 minutter).

Sammenspil er en vigtig del af prøven og derfor skal mindst det ene nummer/stykke være med én eller flere medspillere.

Efter dit eget program prøves du i prima vista. Udover dine indstuderede del på dit hovedinstrument, bliver du prøvet i imitation (for instrumentale rytmiske ansøgere), efter-syngning, akkordhøring (3-4 klange, dur/mol) og rytme/puls (efterklap).

Siden er sidst opdateret 8. september 2023