Strygere

Generelt om strygere

Strygerfamilien består af violin, bratsch, cello og kontrabas. Strygerinstrumenterne er både solo- og orkesterinstrumenter, og da de er særdeles sammenspilsegnede lægger vi stor vægt på, at man tidligt får et tilbud om at deltage i sammenspil. Ud over at det er sjovt at spille på sit instrument i orkestret, er det også hyggeligt at være med i en sammenspilsgruppe.

Både violin, bratsch, cello og kontrabas findes i flere forskellige størrelser, så både små og store kan finde et instrument i den rigtige størrelse.

Violin - fra 5 år

  • Allerede fra starten præsenteres de små for et nodesystem, og lærer både at synge og spille efter noder.
  • På violin kan man spille små melodier efter kort tids undervisning.
  • Undervisningen foregår oftest som enetimer, men sammenspil med andre violinelever påbegyndes så tidligt det er muligt. Senere er der rig lejlighed til de store oplevelser i strygeorkestret.
  • Ved undervisning af de yngste elever er det vigtigt at en af forældrene deltager.

Bratsch - fra 8 år

Bratschen ligner violinen meget, men er noget større og klinger dybere. Det kan være en fordel at have spillet violin et par år inden man begynder på bratsch, men det er absolut ingen betingelse.

Cello - fra 6 år

Celloen har en rund, dyb klang og benyttes tit som soloinstrument. Den kan også være med i forskellige orkestre som basinstrument. Den er større end både violinen og bratschen og står på gulvet, man må derfor sidde på en stol når man spiller på den.

Kontrabas - fra 7 år

Kontrabassen er det største og dybest klingende instrument i strygerfamilien. Kontrabassen kan spille mens man står eller sidder på en høj taburet. Instrumentet kan spilles med bue, eller strengene kan plukkes med fingrene.