Arrangementer

Oversigt over alle arrangementer

Arrangementsoversigt fold alle ud
 • 29.09.2017 Sct. Michaels Nat - Slagelse Museum
  kl. 18.00 - 20.30 Slagelse Museum

  På Sct. Michaels Nat spiller en hel masse elever fra Slagelse Musikskole Slagelse Museum op. Kom og lyt til børnekor, klaverelever, en cello-solist, guitarelever, skoleorkester, solosang-elever, klarinet-elever, Slagelse accordeonensemble og 'Folks" - og kig bagefter eller indimellem på museets fine udstillinger.

 • 29.09.2017 Sct. Michaels Nat – Wonderful West gør oprør på Biblioteket
  kl. 18.00 - 22.00

  Slagelse Bibliotek inviterer alle til det vildeste flower-power-flashback, når de på Sct. Michaels Nat hylder OPRØRET gennem nyere danmarkshistorie. Protester, kollektiver, folkevognsrugbrød, peacetegn og ikke mindst Rock 'n roll! Kom og oplev de seje drenge fra Wonderfuld West (band fra Slagelse Musikskole), når de genopliver bl.a. The Beatles for en aften og få taget en selfie i bibliotekets flower-power-fotobooth. I bibliotekets OPRØRSKÆLDER gives et historisk tilbageblik på, hvad der drev folk til oprør i 50'erne, 60'erne og 70'erne.Der vil være aktiviteter for alle aldersgrupper - så kom forbi og hyld nogle af tidligere tiders OPRØR sammen med os.

 • 30.10.2017 Spil Dansk-ugen
  kl. 00.00 - 00.00

  Musiklivets festuge - Spil Dansk i uge 44 - fejres i Slagelse Kommune med et hav af forskellige aktiviteter med livemusik.
  Igen i år har Slagelse Kommunes Kulturafdeling slået sig sammen med kommunens mange kulturinstitutioner i ønsket om at skabe en uge, hvor musikken spiller for alle.

  Men hvad sker der i Spil Dansk-ugen i din kommune?
  (Listen opdateres løbende)

  Musikken popper pludseligt op

  I år er programmet en tand mere hemmelighedsfuldt end de foregående år, da en del af musikken præsenteres som pop-up koncerter i forretninger i Slagelse, Korsør og Skælskør by i løbet af ugen. Her kan du, mens du handler som vanligt, opleve alt fra træblæsertrio, sang & guitar-duetter og en blæserkvintet. Måske ...bør du sprede din shopping ud over flere dage i uge 44, så du får det hele med?

  Institutionstourné

  I år spiller musikken også får vores mindste borgere. To af Slagelse Musikskoles lærere drager nemlig på en lille institutionstourné, hvor tre institutioner i Slagelse Kommune får musik under temaet 'Høstbal'. Musikken er efterårsinspireret og rygterne siger, at folkedans er en del af programmet. 

  Syng med aften

  Ingen Spil Dansk uden en fællessang, og hvem synger bedre for end Storebæltskoret? I år kan alle borger synge med, når Storebæltskoret gæster Korsør Kulturhus mandag aften til 'Syng med aften'.

  Klassisk Spil Dansk-koncert på Slagelse Musikskole

  Oplev musikskoleelever, klassisk talentlinje og MGK til en ægte 'Spil Dansk-koncert' onsdag d. 1. november kl. 19.30 i Koncertsalen på Slagelse Musikskole. Ved koncerten vil der udelukkende blive spillet dansk musik med særlig fokus på "karakterstykket". Det kan f.eks. være "Snurretoppen" el. "Sprællemanden" - men det er kun fantasien, der sætter grænser, hvilket man forhåbentlig vil komme til at opleve i løbet af koncerten. 

  Hjemmekoncert

  Traditionen tro får én heldig borger mulighed for at danne rammerne om en helt intim koncertoplevelse, når en lokal musiker spiller hjemmekoncert. Følg med på Slagelse Musikhus facebookside, når de giver mulighed for at deltage i konkurrencen om at vinde denne helt særlige oplevelse med musikken. 

  Jam på Baderen

  I år er vi heldige, at jam på Badeanstalten falder i Spil Dansk ugen, og derfor er temaet selvfølgelig: 'Spil Dansk'. Scenen er åben fra 19.30-22.00 og husorkesteret (MGK-elever) er ret velbefærdede i klassiske danske svingere, så har du blot en melodi - så klarer de resten.

  Koncert på Slagelse og Korsør Bibliotek

  På Spil Dansk-dagen torsdag d. 2. november giver elever fra Slagelse Musikskole koncert på biblioteket i både Korsør og Slagelse. Koncerten starter kl. 16.00.

  Høstbal på Slagelse Musikskole

  På Slagelse Musikskole varer høsten lige til november, for fredag d. 3. november inviteres dagplejere og vuggestuer til høstbal i koncertsalen på musikskolens afdeling i Slagelse. Her laver to musikskolelærere musik for og med de mindste. Invitationer sendes ud i uge 37. 

  Pigepower til Skøn Søndag

  Kvinder i musikken er et evigt tilbagevendende punkt på den politiske dagsorden. I Spil Dansk-ugen i Slagelse markerer vi os også i denne debat. For i Slagelse spiller musikken - og pigerne er med! Den første og sidste søndag i måneden er der livemusik i VestsjællandsCentret i anledning af Skøn Søndag. Søndag d. 5. november spiller musikken igen - men denne gang er temaet 'pigepower'. Oplev en lang række unge musikalske piger fra Slagelse Musikskole - herunder ensemblet 'Folks'.

 • 30.10.2017 Anderledes uge - uge 44
  kl. 00.00 - 00.00

  I uge 44 (Spil Dansk-ugen) har vi 'Anderledes uge' på Slagelse Musikskole. Det betyder, at alle vores elever for tilbud om at deltage i en række 'anderledes aktiviteter' f.eks. sammenspil på tværs, koncerter, indspilning i studie, prøv nye instrumenter mm.

  Du kan læse om de mange forskellige aktiviteter i ugen i  i nedenstående aktivitetskatalog:

 • 03.11.2017 Høstbal
  kl. 09.30 - 10.30 Sct. Pedersgade 18, 4200 Slagelse

  Tilmelding til høstbal på Slagelse Musikskole fredag d. 3. november kl. 09.30 for vuggestuer og dagplejere i Slagelse Kommune. Vi vil synge og spille efterårssange samt danse. Efter musikken må I gerne spise jeres madpakker på musikskolen. Høstballet finder sted i koncertsalen på Sct. Pedersgade 18, 4200 Slagelse.

  Tilmelding til høstballet er lukket da alle pladser er optaget efter først til mølle princippet.

 • 30.11.2017 Julecafé i Skælskør
  kl. 19.00 - 20.00

  I vores afdeling i Skælskør på Gammelgade 10 tager vi forskud på julehyggen, når vi allerede d. 30 november spiller julen ind med en lille hyggelig julecafé, hvor vores elever vil synge og spille et par julesange.


  Klaver-, slagtøjs- og steelbandelever m.v. vil komme og optræde. Koncerten kommer til at foregå på 1. sal på musikskolen. Alle er velkomne til koncerten, og der er selvfølgelig gratis adgang.


  Julehilsner fra musikskolelærerne Lis, Karin og Claus

 • 08.12.2017 Julebal for de mindste
  kl. 09.30 - 10.30 Sct. Pedersgade 18, 4200 Slagelse

  Der er udsolgt til arrangementet.

  Fredag d. 8. december kl. 09.30 for dagpleje- og vuggestuebørn i Slagelse Kommune. På Slagelse Musikskole elsker vi nemlig julen - især elsker vi julemusikken. Kom og vær med til at synge og danse til alle de bedste julesange. Du må gerne spise din madpakke med de voksne i salen, når vi er færdige med vores julebal. Ballet finder sted i koncertsalen på Sct. Pedersgade 18, 4200 Slagelse.

   

 • 14.12.2017 Julekoncert i Musikskolen
  kl. 19.00 - 20.30 Koncertsalen i Slagelse, Sct. Pedersgade 18

  Endnu en julekoncert med Slagelse Musikskoles elever kan du opleve i vores koncertsal i Slagelse, Sct. Pedersgade 18 torsdag d. 14. december kl. 19.00. Det er den sidste julekoncert i Slagelse i år, så kom endelig forbi og kom i den helt rette julestemning forud for juleaften. Der er mulighed for at købe kaffe, sodavand og vand under koncerten - og så er der selvfølgelig pebernødder og brunkager til alle.

  Ved koncerten spiller:

  • Strygerensemblet inkl. slagtøjsgruppen ”Bavianerne” v/Xenia Henkel, Maria Rosenkilde Qvist & Niels Henkel
  • Cello-ensemblet v/Marie Rosenkilde Qvist
  • Juniorkoret v/Ulla Ricklander
  • Solosangere v/Ulla Ricklander
  • Klaver- & slagtøjsensemblet v/Niels Henkel & Karin Eklund Jensen
 • 16.12.2017 Julekoncert i Korsør kulturhus
  kl. 14.00 - 16.00 Kulturhuset Korsør, Skolegade 1

  Info kommer...

 • 18.12.2017 Julekoncert i Skælskør
  kl. 19.00 - 21.00 Skælskør Bibliotek, Vestergade 4, 4230 Skælskør

  Info kommer....

 • 28.01.2018 Nytårskoncert
  kl. 14.00 - 16.00 Sdr. Stationsvej, Musikhuset

  Slagelse Musikskole og MGK inviterer til Nytårskoncert i Slagelse Musikhus

  Traditionstro indleder Slagelse Musikskole og MGK det nye år med nytårskoncert, der bliver afholdt i Slagelse Musikhus. Til koncerten præsenteres de fineste indslag, som Musikskolen kan byde på. Herunder f.eks. strengespil, børnekor og juniorkor, klassiske og rytmiske talentlinjeelever.

 • 03.03.2018 Unge Spiller Klassisk
  kl. 10.00 - 16.00 Slagelse Musikskole, Sct. Pedersgade 18, Slagelse

  Unge Spiller Klassisk

  Konkurrence for børn og unge fra Region Sjælland og Bornholm

  Igen i år afholdes konkurrencen Unge Spiller Klassisk på Slagelse Musikskole, hvor musikskolens koncertsal fyldes af børn og unge med passion fra klassisk musik.

  Dommere, som bedømmer elevernes præstationer, er professionelle musikere og undervisere fra Det Kongelige Musikkonservatorium.

  Vinderne i konkurrencen får en fantastisk mulighed for at spille sammen med intet mindre end Storstrøms kammerensembles på deres lille koncertturné, så der er virkelig noget på "spil".

  Er du til klassisk musik, er du familie til en af de hårdtarbejdende deltagere, eller er du blot nysgerrig i, hvad der sker på Musikskolen i Slagelse, så kom lyt, så vi sammen kan støtte de passionerede børn og unge, som brænder for den klassiske musik.