Arrangementer

Oversigt over alle arrangementer

Arrangementsoversigt fold alle ud
 • 16.03.2019 Unge Spiller Klassisk 2019
  kl. 10.00 - 16.00 Slagelse Musikskole, Sct. Pedersgade 18, Slagelse

  Unge Spiller Klassisk - konkurrence for børn og unge fra Region Sjælland og Bornholm

  Igen i år afholdes konkurrencen Unge Spiller Klassisk på Slagelse Musikskole, hvor musikskolens koncertsal fyldes af børn og unge med passion fra klassisk musik.

  Dommere, som bedømmer elevernes præstationer, er professionelle musikere og undervisere fra Det Kongelige Musikkonservatorium.

  Vinderne i konkurrencen får en fantastisk mulighed for at spille sammen med intet mindre end Storstrøms Kammerensembles på deres lille koncertturné, så der er virkelig noget på "spil".

  Er du til klassisk musik, er du familie til en af de hårdtarbejdende deltagere, eller er du blot nysgerrig i, hvad der sker på Musikskolen i Slagelse, så kom lyt, så vi sammen kan støtte de passionerede børn og unge, som brænder for den klassiske musik.

   

 • 06.04.2019 Forårskoncert 2019: Larsen lyden lever
  kl. 14.00 - 16.00 Vemmelev Hallen

  Forårskoncerten, årets største koncert med et orkester på over 200 musikskoleelever, alle lærere og hvert et instrument er i gang - alt i alt en kæmpe koncert, som vi forbereder os til hele foråret.
  Hvert år har forårskoncerten et tema, og i år stod det soleklart for alle, at vi skulle hylde folkehelten, Danmarks gadedreng:
  Kim Larsen.

  Musikken kender vi. Nogle er vokset op til lyden. Andre har lært den. Sangene er ikoniske, og selv de allermindste kan synge hele Larsen-vers. Og der er nok af tage af - altså sange. Repertoiret er enormt og sådan lever Larsen på smukkeste vis videre. I dag. I morgen. For altid.
  I Vemmelev Hallen lever han også. Og Slagelse Musikskole glæder sig til at sætte rammerne for en eftermiddag dedikeret til Larsen. Den fortjener musikken. 

  Forårskoncerten binder hele musikskolen sammen, for her mødes alle - på kryds og tværs af instrument, alder og kunnen. Sammen skaber vi en kæmpe oplevelse for både elever og publikum. 

  Praktiske informationer 

  Koncerten afholdes igen i år i Vemmelev Hallen, og billetter koster 50 kr. i døren. Børn under 12 år er gratis. Et stort tak til Evan Hemmingsen for brug af foto til plakaten.

 • 10.04.2019 SKRU OP! på Badeanstalten
  kl. 18.30 - 22.30 Badeanstalten i Slagelse

  Bands dyster på Badeanstalten i anledning af den regionale Skru Op-bandfestival konkurrence for bands med tilknytning til musikskolen. 

  Til koncerten sidder et dommerpanel af professionelle musikere, der vælger tre bands, der blandt andet får en lang og intens workshop med dommerne, spillejobs på forskellige spillesteder og mulighed for tid i studiet. 

  Læs mere og tilmeld dig og dit band her: 

  Tilmeldingen skal ske senest d. 8. marts 2019. 

   

 • 24.04.2019 Musik med saft / sang & accordeon
  kl. 17.15 - 17.45 Koncertsalen i Slagelse, Sct. Pedersgade 18

  Musik med saft er en koncertrække, hvor børn får mulighed for at opleve en lang række forskellige instrumenter fra musikskolens lokaler og hylder helt tæt på. Instrumenterne spilles på af elever og lærere fra musikskolen, og efter et par numre og fortællinger om instrumenterne er der mulighed for at blæse/trykke/spille/pille og alt det dér midt i mellem, når børn går på opdagelse.

  Der er en afslappet og uformel stemning til koncerten, så både børn og forældre kan slappe af og føle sig tilpasse i rollen som publikummer - for nogen er det jo første gang.

  Ved hver koncert kan nye instrumenter opleves.

  Der er selvfølgelig saftevand til alle efter koncerten.
  Koncerten afholdes i Slagelse Musikskoles koncertsal på Sct. Pedersgade 18, 4200.

 • 08.05.2019 Battle of the Bands / Det Røde Pakhus
  kl. 19.00 - 22.00 Det Røde Pakhus i Skælskør

  Hvert halvår står musikskolens bands og sammenspilshold på én af de professionelle scener i kommunen for at spille for hinanden og for et stort og vel-klappende publikum. I foråret er turen kommet til en omgang "Battle of the Bands" på Badeanstalten.

  For nogen af de unge musikere er scenen hjemmevant, for andre er det allerførste gang, de står dér med deres band. Til fælles har alle bands dét, at de har glædet sig til: at lyden er lækker, lyskeglerne peger på dem - og de skal fyre den max af med og for deres venner!

  Der er fri entré I Det Røde Pakhus.

  Aftenens program

  19:00 7.K 

  19:15 Sammenspilshold Slagelse 

  19:30 Lille Egede Friskole 

  19:45 Lille Egede Friskole 

  20:00 New Prophet 

  20:15 Lærerband

  20:30 8.K 

  20:45 Talentlinjen 

  21:00 Sammenspilshold Skælskør 

  21:15 9.K

  21:30 Tuesday Eve 

   

 • 16.05.2019 Storebæltskoret synger forårssange
  kl. 19.00 - 20.30 Kongegaarden i Korsør

  Storebæltskoret synger foåret velkomment med synger sange og uddrag af John Høybyes "Glasbjergene", et værk med tekst af Eva Chordtsen, hvor hver sats tager udgangspunkt i et maleri (Fx. Anna Ancher, Johannes Larsen, Jens Søndergaard og Oluf Høst). Der er gratis adgang til koncerten. 

 • 21.05.2019 Klassisk koncert i Musikhusets café
  kl. 19.00 - 20.00 Slagelse Musikhus' Café

  Klassisk koncert med Musikakademiet Slagelse, MGK Sjælland og Talentlinje fra Slagelse Musikskole.
  Eleverne vil spille deres eksamensprogram, og der vil bliver musik for fløjte, violin, sang, trompet, cello og klaver. Ole Worm akkompagnerer og fortæller undervejs. Der er gratis entre.

 • 23.05.2019 Musik med Saft / horn & fagot
  kl. 17.15 - 17.45 Koncertsalen på Sct. Pedersgade 18

  Musik med saft er en koncertrække, hvor børn får mulighed for at opleve en lang række forskellige instrumenter fra musikskolens lokaler og hylder helt tæt på. Instrumenterne spilles på af elever og lærere fra musikskolen, og efter et par numre og fortællinger om instrumenterne er der mulighed for at blæse/trykke/spille/pille og alt det dér midt i mellem, når børn går på opdagelse. 

  Der er en afslappet og uformel stemning til koncerten, så både børn og forældre kan slappe af og føle sig tilpasse i rollen som publikummer - for nogen er det jo første gang. 

  Ved hver koncert kan nye instrumenter opleves. Denne gang kan du møde Esben med sit horn og Signes fagot. 

  Der er selvfølgelig saftevand til alle efter koncerten. Koncerten afholdes i Slagelse Musikskoles koncertsal på Sct. Pedersgade 18, 4200.

 • 25.05.2019 Musikskoledage i Tivoli
  kl. 10.00 - 18.00 Tivoli

  Musikskoledage i Tivoli er fortsat det eneste landsdækkende arrangement for musikskoleelever i Danmark - og selvfølgelig deltager vi på Slagelse Musikskole i dette fantastiske arrangement, for ingen sommer uden livemusik i Tivoli! 

  I år kan fem bands og ensembler opleves i løbet af weekenden - hvor solen selvfølgelig skinner, præcis som sidste år! 

  Programmet ser således ud:
  Lørdag d. 25. maj

  13:45 Klarinetter i alle størrelser i Glassalen
  15:30 9. K (Kunsttalentklassen) på Orienten
  16:10 Rytmisk Talentlinje på Orienten 

  Søndag d. 26. maj
  16:00 Guitarrødderne i HC Andersen Salen
  16:30 Slagelse Musikskoles kor i Glassalen

 • 05.06.2019 Jam på Badeanstalten / juni
  kl. 19.30 - 22.00 Badeanstalten i Slagelse

  Velkommen til 'Onsdagsjam på Baderen'!
  Her kan du prøve scenen af - den kan bære det hele - og møde nye musikalske legekammerater. Du må også bare gerne ligge, sidde, hænge ud og lytte. Baren er åben med jampriser, og så er der god mulighed for, at alle kan sk(r)åle med.

  Musikakademiet Slagelse (MAS) har sørget for det sprødeste husorkester, der kan bakke jeres jam op. MAS'erne kender scenen, kender lyden og kender jer, der tit kommer til jam eller til daglig er en del af musikmiljøet i og omkring Slagelse.

  Dørene åbner kl. 19.00, og scenen er til for alle fra kl. 19.30-22.00. Til hver jam deltager to af Slagelse Musikskoles lærere, så der er også rig mulighed for at få lov til at jamme 'med de voksne'.
  Alle er så hjertelig velkomne til jam på Badeanstalten den første onsdag i måneden

 • 06.06.2019 Eksamenskoncert for klassiske elever
  kl. 16.00 - 17.00 Koncertsalen i Slagelse, Sct. Pedersgade 18

  Klassisk koncert med Musikakademiet Slagelse, MGK Sjælland og Talentlinje fra Slagelse Musikskole.Eleverne vil spille deres eksamensprogram - herunder musik af Heise, Kuhlau, Godard, Debussy, Chopin mm. Musikken er for fløjte, sang, trompet og klaver.

  Ole Worm akkompagnerer og fortæller undervejs.

  Der er gratis entré. 

 • 19.06.2019 Sommerfest 2019
  kl. 17.00 - 21.00 Skælskør Skole

  Traditionstro fyldes musikskolen med musik, sang og sommerstemning, når vi i fællesskab afslutter sæsonen med tre scener, alle slags instrumenter, lille som stor elev og ny som rutineret. Alle kan være med, når vi mødes i musikken og takker for de oplevelser, vi har delt i løbet af året og viser hinanden, hvad vi har lært.

  I år afholdes sommerfesten i vores afdeling i Skælskør (på Skælskør Skole) og scenerne bliver som altid både uden- og indendørs. Vi har bestilt solskinsvejr, så I kan nyde jeres medbragte madkurve i det grønne - måske endda med udsigt over havnen, og så sælger vi lidt koldt at drikke fra vores mini pop-up salgsbod.

  Musikken - jah, den kommer til at spille hele eftermiddagen og aftenen, så varm hænderne godt op, for der skal klappes i timevis. 

  Programmet for aftenen ser du her. 

   

 • 20.06.2019 Musikakademiets afslutningskoncert
  kl. 20.00 - 22.00 Badeanstalten i Slagelse

  Er vinterdepressionen kommet tidligt i år? Tog du det forkerte tog til din eksamen? Er din cykel blevet sendt til storskrald, fordi nogen forvekslede den med Liberal Alliances troværdighed?
  Har din guldfisk fået meningitis? Eller har kommunen bedt dig forklare, hvorfor der mangler 1,7 millioner i dine regnskaber? Kort sagt: trænger du til en aften med kolde øl, gode venner og endnu bedre musik? Så læs med her!

  D. 20 Juni kl. 20:00 indbyder Musikakademiet Slagelse til et brag af en afslutningskoncert på Badeanstalten i Slagelse.

  Aftnen kommer til at byde på alt fra egne kompositioner, solid pop-rock til crazy Beatles-reharm. Så drop undskyldningerne og tag din ven, bedstemor, ekskæreste, kanariefugl eller meningitis-ramte guldfisk under armen og kom og nyd aftnen sammen med os.
  Vi glæder os til at spille for jer!

  Xxx
  Musikakademiet Slagelse 🕺🏼

 • 05.08.2019 Musiksommerskole 2019
  kl. 10.00 - 17.00 Sct. Pedersgade 18, 4200 Slagelse

  Ingen sommer uden Musiksommerskole!

  Igen i år afholder vi Musiksommerskole i den sidste uge af skolernes sommerferie for børn og unge fra Slagelse Kommune mellem 7-20 år - og så gentager vi selvfølgelig succesen fra sidste år og laver én dag for de modige voksne. 

  Musiksommerskolen forløber over to dage fra mandag d. 5. august - tirsdag d. 6. august. Det er gratis at deltage i Musiksommerskolen - og vi er for alle. Både dig, der aldrig har spillet musik, og dig, der slet ikke kan lade være. Det vigtigste er, at du har lyst til at møde musikken med en hel flok af vores mega seje lærere. 

  For at deltage i Musiksommerskolen skal du og/eller dit barn tilmelde jer senest d. 17. juni her på vores hjemmeside. Når du tilmelder dig, skal du tage stilling til, hvilket "spor" du gerne vil spille med på. Undervisningen i løbet af de to dage er på alle niveauer, og vi har "spor" både for begyndere og de let øvede. Vi afslutter selvfølgelig Musiksommerskolen med en koncert for alle forældre og venner.

  Kontakt os endelig for uddybende spørgsmål til din eller dit barns tilmelding. Vi har et begrænset antal pladser på hvert spor, så tilmeldingen foregår efter først til mølle princippet.

  *Husk at medbringe en god stor madpakke og drikkedunk - man bliver så sulten af at spille musik og ha' det sjovt. 

  OBS! Tilmeldingen til årets Musiksommerskole er nu lukket. 

  De fire forskellige temaspor på Musiksommerskolen er:

  Musikbutikken (for dig mellem 7-9 år) 

  Vi kigger på forskellige instrumenterne på musikskolens "hylder" - og så skal vi selvfølgelig også spille på dem. Dans, bevægelse og sang er også på programmet - så kridt skoene. Musikbutikken er for begyndere. 

  Syngeriet (for dig mellem 9-20 år) 

  Deltag i to dage med solosang, kor, musicalsang, ensemblesang med akkompagnement og undervisning i, hvordan du kan bruge din stemme.

  Spilleriet (for dig mellem 8-12 år) 

  Har du spillet på dit instrument i minimum ét år, og er du nu frisk på at prøve at spille med andre? I Spilleriet finder vi rytmen, når vi spiller sammen med hinanden.  

  Voksenboxen (for de voksne der også vil være med)

  På baggrund af sidste års positive tilbagemeldinger inviterer vi igen i år på endags Musiksommerskole for de voksne. Mandag d. 6. august kl. 10-14 inviteres alle forældre/bedsteforældre/naboer til voksenkor med Mikkel Gomard. Oplev glæden ved musikken, sangen og samværet, når vi mødes omkring korsang - og del en hyggelig dag med dit barn på Slagelse Musikskole. Du behøver ikke at ha' sunget før, for at være med - end ikke i badet!